Monster-panel

De kravler, bykser, flakser, flyr og glir. De gjemmer seg under broen eller dypt i havet, ute på den tåkete heden, i den mørke regnskogen eller under senga di (du vet de er der!).

Her kommer monstrene! Misforståtte, syndebukker når alt går galt, unevnelige, ufattelige, forskrekkelige, gyselige og fasinerende. Satt på jorden for å putte skrekk i oss. En gang var de en naturlig del av vår verden og folklore, i dag er de borte og glemt, eller utvannet i populærkulturen. Det er på høy tid å få verdens monstre frem i lyset igjen! De har tross alt en viktig rolle å fylle.

Bli med på en samtale om monstrene, hvem de er og deres plass i samfunnet vårt. Professor og historiker Erling Sandmo har dypdykket etter monstrene ute på de store hav og har nylig gitt mange av historiens sjømonstre et come-back gjennom boka Uhyrlig. Margrét Helgadóttir er redaktør for en syv binds bokserie med monsterfortellinger fra hele verden, nominert til British Fantasy Awards i både 2016 og 2017.