Intervju med forfatteren A.R. Yngve

A.R.Yngve er forfatter og illustratør fra Gøteborg, men har bodd lenge i Norge. Han skriver SF, skrekk og fantasy på engelsk og på svensk. Bl.a. har han skrevet radioserien «Magiens arv» (2009) for NRK, samt bokserien DARC AGES. Nå har han nettopp utgitt krimskrekkboken «Precinct 20: Dead Strange». Hør A.R. Yngve i samtale med Rolf Andersen og finn ut mer.

Samtale: Bibliotekskipet Alexandria – hva husker vi, hva liker vi og hva er fortsatt science fiction?

I 1975 utkom «Azur – kapteinenes planet», den første av Jon Bings fire bøker om stjerneskipet Alexandria. Han fulgte opp med «Zalt – dampherrenes planet» (1976), «Mizt – gjenferdenes planet» (1982) og «Tanz – gåtenes planet» (1985). For veldig mange barn og unge ble disse bøkene om bibliotekskipet som samler informasjon og sprer kunnskap mellom menneskenes bosetninger ute blant stjernene, et sterkt første møte med science fiction. Samtale mellom Egil Brautaset, Martin Bull Gudmundsen, Liv Fatle, AR Yngve, Gunnar Bakke – og dere i publikum.

Vi som savner Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin (1929-2018) hadde en helt enestående posisjon innen science fiction og fantasy helt fra hun for alvor slo gjennom med «Trollmannen fra Jordsjø» (1968) og «Mørkets venstre hånd» (1969). Mange regner henne som kanskje den aller fremste forfatteren innen sjangeren. Nå er hun borte – men bøkene og fortellingene lever. Carolina Gomez Lagerlöf, Heidi Lyshol og Rolf Andersen samtaler om Le Guin og hva hun har betydd.

Det beste av de beste. Vårt ekspertpanel vurderer årets Hugonominerte bøker

Hugo-prisene er science fiction- og fantasysjangerens Oscar, og utdeles hvert år til de bøkene leserne synes er de beste. De sier derfor mye om hva som er populært, hvilke trender som rører seg i sjangeren og hvilke forfattere det kan være verdt å følge. Våre eksperter Carolina Gomez Lagerlöf og Kjartan Lindøe snakker om bøkene som ble nominert til årets Hugo-pris, og sneier kanskje også innom noen av de andre årlige science fiction- og fantasyprisene.

Intervju med Lise Myhre

Tegneserieskaperen Lise Myhre står bar den populære serien «Nemi» – som har vært utgitt som eget blad siden 2003. «Nemi» er blant de mest solgte bladene i Norge, og det har også blitt utgitt atskillige bøker og julehefter i løpet av årene. Både Nemi og Lise er interessert i science fiction, og vi ser fram til å se henne på Norcon igjen.