Æresgjester

Scalzi og Tchaikovsky nominert til Hugo-prisen

John Scalzis roman «Starter Villain» og Adrian Tchaikovskys serie «The Final Architecture» er finalister i hver sin kategori til Hugp-prisen 2024, som deles ut på science fiction-verdenskongressen i Glasgow i august.

Hugo-prisen er science fiction-verdenens svar på Oscar, og er den kanskje gjeveste prisen en science fiction-forfatter kan få.

Scalzi er nominert i kategorien beste roman for Starter Villain. En ung mann blir kastet hodestups uti mye mer enn han noengang regnet med da han arver bestefarens superskurk-virksomhet. Det viser seg at det ikke er hvem som helst som egentlig trekker i trådene…

Adrian Tchaikovsky er nominert for beste serie. The Final Architecture består av romanene Shards of Earth (2021), Eyes of the Void (2022) og Lords of Uncreation (2023). Dette er storslått, spennende romopera av den typen Tchaikovsky etterhvert er blitt kjent for.

Tchaikovsky vant faktisk Hugo-prisen i denne kategorien ifjor, for serien Children of Time. Men han sa fra seg prisen da de skandaløse uregelmessighetene rundt administreringen av utvalget av finalister kom for dagen. Rutinene er betydelig innskjerpet, slik at dette ikke burde være et problem iår.

Klikk her for en oversikt over årets Hugo-finalister i alle kategorier.